Zolder isolatie

Zolder isolatie is iets waar helaas nog te weinig aan gedacht wordt, zeker ook omdat men vaak denkt dat als de zolder reeds is geïsoleerd, men hier geen omkijken meer naar heeft. Niets is echter minder waar. Voor bijna alle isolatie producten geldt dat ze verouderen en ook zolder isolatie kan hier last van hebben. Zeker als men bijvoorbeeld glaswol of zelfs schapenwol gebruikt voor dakisolatie, dan is het heel goed mogelijk dat de werking van deze zolder isolatie reeds met de helft of meer is vermindert in de afgelopen 10 jaar.

Het is dus verstandig om uw zolder isolatie eens in de zoveel tijd te controleren of deze niet vochtig is geworden, of er schimmels in zitten of eventueel andere problemen zijn ontstaan welke de werking van de zolder isolatie aantasten. Ook muurisolatie en vloerisolatie kunnen onderhevig zijn aan deze veroudering, waardoor het verstandig is deze tijdig te controleren. En als blijkt dat er problemen zijn met de zolder isolatie, dan is het opnieuw isoleren van uw zolder de enige optie.

Vraag raad aan de specialist om te controleren of uw zolder isolatie nog in goede staat is en of deze wellicht verbeterd kan worden of aan vervanging onderhevig is. Het zou zonde zijn van uw geld als er problemen mee zijn en u elk jaar weer uw geld onnodig aan stookkosten uit moet geven omdat u dacht dat uw isolatie in orde was.

zolderisolatie
Meer over Zolder isolatie

Geluidsisolatie
Thermische isolatie
Muurisolatie
Wandisolatie
Geïsoleerd glas
Dakisolatie
Vloerisolatie
Het isoleren van de kruipruimte
Isolatiepanelen
Spuitisolatie
Isolerende gordijnen
Isolerende raamfolie
Geïsoleerde deuren
Voorzetramen
Geluidsdemping
Dubbele beglazing
Stralingsreflectie
Inspuitisolatie
Spouwmuurisolatie
Glaswol
Na-isolatie
Na-isoleren dak
Na-isoleren van spouwmuren
PIR isolatie
Los gestorte isolatie
Vulling- en dekenisolatie
Isolatieplaten

Deel deze pagina: