Waarom uw woning isoleren?

Iedereen zou zijn woning moeten isoleren om warmtestromen tegen te gaan en de warmte te houden waar het nodig is. Simpel gezegd, hoe meer weerstand tegen warmtestromen uw isolatie biedt, des te lager de verwarmings- en/of koelkosten en des te efficiënter uw verwarmingssysteem zal zijn. 

Warmte stroomt van nature van een warme plek naar een koele plek. Bij koude temperaturen zal de warmte proberen om van al uw verwarmde ruimtes naar de onverwarmde ruimtes te stromen die ernaast gelegen zijn.

Warmte kan ook op een indirecte manier zoals bijvoorbeeld via plafonds, muren of vloeren wegvloeien. Bij warme temperaturen vloeit de warmte van buitenaf naar het koelere interieur van een huis. U kan de energie-efficiëntie van uw huis op verschillende manieren verbeteren, wat later opgesomd zal worden. 

Belastingsvoordelen voor isolatie

Naast uw eigen comfort en besparingen waren er in het verleden belastingvoordelen die men kon halen uit het beter isoleren van uw woning en de aanschaf van energie-efficiënte producten. Veel van deze belastingvoordelen konden u een flinke besparing opleveren. Sommigen regelingen geldden tot eind 2011 en sommigen liepen tot 2016 en in de toekomst zullen er meer regelingen komen. Bij de isolatie van uw woning hebt u recht op een hoge isolatie premie.

Bezoek de website van de Belastingdienst waar u meer informatie kan krijgen over wat en hoe u kan terugvragen op uw aangifte. Zorg ervoor dat u alle facturen bewaart voor de belastingaangifte. Belastingvoordelen kunnen flink oplopen en met de besparingen die een meer efficiëntere verwarming en/of koeling kunnen uw besparingen alleen nog maar groter worden.

Prijzen vergelijken van isolatie? Vul vrijblijvend het formulier in

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
   
 Deel deze pagina: