Voorzetramen

Raamisolatie

ls u in een monumentaal pand woont of uw huis is ouder, dan kan u in de situatie komen te zitten dat u niks aan het uiterlijk van de woning mag veranderen, maar u zou toch graag willen isoleren om zo een flink bedrag op de energierekening te besparen. Voorzetramen kunnen hierbij een oplossing bieden. Voorzetramen zijn een vorm van raamisolatie waarbij het originele raam behouden blijft en er een raam met omlijsting aan de binnenkant van het originele raam aan gemonteerd wordt om zo het effect van dubbele beglazing te krijgen. Op deze manier behoudt u het originele uiterlijk aan de buitenkant en heeft u toch voldoende isolatie. Twijfel dus niet om isolerende voorzetramen te plaatsen!

Akoestisch isolerende werking

Naast het thermisch isolerende effect van voorzetramen hebben ze ook nog eens het voordeel dat ze een akoestisch isolerende werking hebben. Er zijn zelfs types voorzetramen in de handel welke speciale coatings hebben om een nog efficiëntere thermische en akoestische isolatie te realiseren. Net zoals normale dubbele beglazing helpen voorzetramen ook met het tegengaan van problemen met vocht in de vorm van condens. 

Een andere voordeel die voorzetramen u kunnen bieden is een verbeterde inbraakpreventie. Voorzetramen kunnen gemaakt worden van polycarbonaat welke kras, slag en stootvast is en in voldoende dikte zelfs kogelwerend. Polycarbonaat is een polymeer welke helder transparant is en erg op glas lijkt. Als u een professional dit type voorzetramen laat monteren kan u er zeker van zijn dat ook in uw monumentale of oudere woning de inbrekers het nakijken hebben. 

Met voorzetramen kan u uw huis voldoende thermisch en akoestisch isoleren zonder de bestaande kozijnen te vervangen. Omdat voorzetramen redelijk eenvoudig te monteren zijn en ook de productie ervan vrij eenvoudig is, kunnen voorzetramen een kostenbesparende oplossing bieden voor situaties waarbij het wenselijk is om zoveel mogelijk van de bestaande ramen intact te laten. Het verdient voorkeur om dit type ramen en isolatie door een vakman te laten installeren om zo een zo gunstig mogelijke werking te garanderen.
Meer over Voorzetramen

Geluidsisolatie
Thermische isolatie
Muurisolatie
Wandisolatie
Geïsoleerd glas
Dakisolatie
Vloerisolatie
Het isoleren van de kruipruimte
Isolatiepanelen
Spuitisolatie
Isolerende gordijnen
Isolerende raamfolie
Geïsoleerde deuren
Geluidsdemping
Dubbele beglazing
Stralingsreflectie
Inspuitisolatie
Zolder isolatie
Spouwmuurisolatie
Glaswol
Na-isolatie
Na-isoleren dak
Na-isoleren van spouwmuren
PIR isolatie
Los gestorte isolatie
Vulling- en dekenisolatie
Isolatieplaten

Deel deze pagina: