Voordelen en nadelen spouwmuurisolatie

Vraag uw gratis offerte aan voor muurisolatie

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Welke afwerking wenst u?*
Bent u eigenaar of huurder ? *
Bericht
   
 

Dat spouwmuurisolatie voordelen heeft, dat wist iedereen, maar wat minder bekend is is dat spouwmuurisolatie ook nog wel eens nadelen kan hebben. De voordelen van spouwmuurisolatie mogen duidelijk zijn, door spouwmuurisolatie is er geen convectie meer mogelijk in de spouwmuren en als gevolg daarvan is er veel minder warmteverlies. Dit merkt u uiteindelijk flink in de portemonnee omdat u veel minder kwijt bent aan stookkosten.

spouwmuurisolatie


De nadelen echter zijn minder snel duidelijk, maar het eerste nadeel van spouwmuurisolatie is sterk verminderde ventilatie. Dit is overigens met alle huisisolatie het geval, en er zal in de gaten gehouden moeten worden dat het woonvocht niet te hoog wordt door voldoende andere manieren van ventilatie toe te passen. Als er teveel woonvocht in huis is zal men zich minder prettig voelen en al snel de verwarming weer een paar graadjes hoger zetten, waarna weer hetzelfde gebeurt! Bij alle vormen van huisisolatie moet er voor voldoende ventilatie gezorgd worden, ook bij spouwmuurisolatie, anders wordt het effect teniet gedaan door vochtophoping in huis.

Als u overweegt spouwmuurisolatie toe te passen op uw huis, dan kan u het beste met een isolatie specialist overleggen over de mogelijkheden hiertoe. Vertel deze specialist dan ook dat u een goede ventilatie wil behouden, want dit is misschien wel nog belangrijker dan de isolatie zelf. Een goede isolatiespecialist kan u tevens ook helpen bij het verkrijgen van een isolatie premie welke de kosten van isoleren aanzienlijk terug zal dringen.
Deel deze pagina: