Thermische isolatie

Met thermische isolatie kunnen materialen bedoeld worden welke de mate waarin de warmte wegvloeit beperken of de methodes en processen welke gebruikt worden om te voorkomen dat warmte uit een ruimte ontsnapt. Er zijn 3 verschillende types thermische isolatie. De eerste is geleiding, de tweede convectie en de derde is straling. Thermische geleiding is belangrijk bij het isoleren van gebouwen om een constante temperatuur te realiseren.

Thermische Geleiding

thermische isolatie

Thermische geleiding is directe warmteoverdracht, het tegenovergestelde is thermische weerstand. Warme soep in een plastic kom met weinig thermische geleiding (dus veel thermische weerstand) bijvoorbeeld, houdt uw soep warm en voorkomt dat u uw vingers brandt.

De thermische geleiding van elk materiaal is afhankelijk van de temperatuur. Materialen met lage geleiding worden gebruikt bij thermische isolatie, en hun isolatiekracht wordt aangegeven met de R-waarde (weerstand waarde) en de U-waarde (uitstralingswaarde). Er zijn een aantal manieren om de thermische geleiding te meten welke afhankelijk zijn van de thermische eigenschappen van het materiaal, maar over het algemeen wordt de thermische geleiding in warmte eenheden weergegeven (normaal gesproken in de Kelvin eenheid) welke door een bepaalde oppervlakte met een bepaalde dikte stroomt. Verschillende toepassingen hebben een specifieke dikte isolatie.

Overal waar mogelijk warmte wegvloeit uit een constructie is een bepaalde dikte isolatie van toepassing.

Isolators

Lucht en andere gassen zijn uitstekende isolators op voorwaarde dat er geen stroming aanwezig is, terwijl waterstof en helium juist een hoge thermische geleiding hebben. Dichte gassen zoals xenon hebben een lage geleiding, behalve zwavel-hexafluoride, welke een van de dichtere gassen is met een hoge thermische capaciteit en geleiding. Argon, een gas wat dichter is dan lucht wordt vaak gebruikt bij het isoleren van ramen, waarover we later zullen uitweiden.

Thermische isolatie is noodzakelijk om warmte in een gebouw te houden en sommige materialen, chemische verbindingen en gassen zijn beter dan anderen om dit te realiseren.

Prijzen vergelijken van isolatie? Vul vrijblijvend het formulier in

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
   
 Meer over Thermische isolatie

Geluidsisolatie
Muurisolatie
Wandisolatie
Geïsoleerd glas
Dakisolatie
Vloerisolatie
Het isoleren van de kruipruimte
Isolatiepanelen
Spuitisolatie
Isolerende gordijnen
Isolerende raamfolie
Geïsoleerde deuren
Voorzetramen
Geluidsdemping
Dubbele beglazing
Stralingsreflectie
Inspuitisolatie
Zolder isolatie
Spouwmuurisolatie
Glaswol
Na-isolatie
Na-isoleren dak
Na-isoleren van spouwmuren
PIR isolatie
Los gestorte isolatie
Vulling- en dekenisolatie
Isolatieplaten

Deel deze pagina: