Stralingsreflectie

Stralingsreflecterende isolatie is een reflectie systeem welke de warmte energie reflecteert in plaats van deze te absorberen. Warmtereflectoren maken gebruik van een met aluminium gecoate laag welke naar buiten gekeerd in een muur gebouwd is, gebruikelijk tijdens de constructie van een gebouw. Omdat het niet bloot ligt hebben deze types installaties een langere levensduur en vergen geen onderhoud ten opzichte van traditionele installatiewijzes. Zoals convectie en geleidings isolatie het verlies van warme of koele lucht vertragen, reflecteren de warmtereflectoren de warmte naar waar het het meest nodig is. 

isolatiefolie

In de zomer is 90% van de verkregen warmte stralingswarmte, omdat de zon dan feller en warmer is. In de winter loopt het warmteverlies op tot 75%. Als u alleen geleidings isolatie gebruikt, dan haalt u geen voordeel uit natuurlijke warmtebronnen of koelte met behulp van de reflectie van warmte. Reflectoren als isolatie kunnen bijvoorbeeld een airconditioner ondersteunen door veel warmte van het gebouw weg te reflecteren, wat ten goede komt aan uw energieverbruik. 

Hoewel het duurder is bij installatie, gaan stralingswarmtereflectoren veel langer mee dan andere soorten isolatie: Ze worden niet beïnvloed door vocht en andere schade welke veel voorkomt bij traditionelere soorten isolatie. Vocht alleen al kan na verloop van tijd voor een vermindering van effectiviteit zorgen van traditionele isolatiematerialen. Bijvoorbeeld bij glaswol isolatie kan 1.5% vochtige substantie zorgen voor een daling in de effectiviteit van maar liefst 36%. Een met aluminium gecoate film wordt niet beïnvloed door de elementen en daarom blijft het beter presteren en gaat het veel langer mee. Op de lange baan is een warmtereflector kosten efficiënter want het gaat langer mee en presteert constanter. Het is dus zeker aan te raden om uw woning te isoleren met stralingsreflectie.
Meer over Stralingsreflectie

Geluidsisolatie
Thermische isolatie
Muurisolatie
Wandisolatie
Geïsoleerd glas
Dakisolatie
Vloerisolatie
Het isoleren van de kruipruimte
Isolatiepanelen
Spuitisolatie
Isolerende gordijnen
Isolerende raamfolie
Geïsoleerde deuren
Voorzetramen
Geluidsdemping
Dubbele beglazing
Inspuitisolatie
Zolder isolatie
Spouwmuurisolatie
Glaswol
Na-isolatie
Na-isoleren dak
Na-isoleren van spouwmuren
PIR isolatie
Los gestorte isolatie
Vulling- en dekenisolatie
Isolatieplaten

Deel deze pagina: