Spouwmuurisolatie

Spouwmuren zijn ervoor bedoeld dat binnenmuren droog blijven en dat de muren binnen warmer blijven dan de buitenmuren. Echter door de ruimte tussen spouwmuren blijkt dat er toch teveel warmte verloren gaat.

Om deze reden is er spouwmuurisolatie uitgevonden dat ervoor zorgt dat de warmte beter behouden blijft en de temperatuur binnen niet teveel wordt beinvloed door de temperatuur buiten. Spouwmuurisolatie bestaat vaak uit glaswol of zogeheten pellets welke in de muur gespoten worden.

spouwmuurisolatie

De reden dat niet geisoleerde spouwmuren relatief veel warmte verliezen, is omdat de lucht die tussen de muren zit kan bewegen waardoor er convectie kan optreden. De lucht begint door het temperatuurverschil te stromen en geeft de warmte op die manier makkelijk af aan de buitenmuur en koelt de binnenmuur.

Door spouwmuurisolatie toe te passen wordt dit stromen belemmerd waardoor de isolerende werking hersteld wordt. Door spouwmuur isolatie toe te passen heeft u niet alleen het voordeel dat het warmer in huis blijft, u bent ook nog eens minder kwijt aan stookkosten. Een duidelijk win/win scenario dus!

De kosten voor het toepassen van spouwmuurisolatie is echter wat de meeste mensen nog steeds tegenhoudt om deze vorm van isolatie toe te passen.

Er is een speciaal apparaat voor nodig waardoor deze klus eigenlijk alleen door een specialist gedaan kan worden. Gelukkig denkt de regering met ons mee en geeft deze een isolatie premie voor mensen die met huisisolatie aan de gang gaan.

Deze isolatiepremie is natuurlijk ook van toepassing op spouwmuurisolatie en als u overweegt om toch te gaan isoleren is deze optie een zeer interessante om even na te gaan. U kan uw isolatie specialist om meer informatie vragen omtrent de isolatiepremie bij spouwmuurisolatie. De specialist kan u eenvoudig voorrekenen wat uw mogelijkheden zijn en wat het u op het eind gaat kosten en wat u gaat besparen.

Vergelijk, gratis en vrijblijvend, prijzen van spouwmuurisolatie:

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Welke afwerking wenst u?*
Bent u eigenaar of huurder ? *
Bericht
   
 De voordelen van spouwmuurisolatie

Meer over Spouwmuurisolatie

Geluidsisolatie
Thermische isolatie
Muurisolatie
Wandisolatie
Geïsoleerd glas
Dakisolatie
Vloerisolatie
Het isoleren van de kruipruimte
Isolatiepanelen
Spuitisolatie
Isolerende gordijnen
Isolerende raamfolie
Geïsoleerde deuren
Voorzetramen
Geluidsdemping
Dubbele beglazing
Stralingsreflectie
Inspuitisolatie
Zolder isolatie
Glaswol
Na-isolatie
Na-isoleren dak
Na-isoleren van spouwmuren
PIR isolatie
Los gestorte isolatie
Vulling- en dekenisolatie
Isolatieplaten

Deel deze pagina: