Soorten isolatietechnieken voor isolatie van uw huis

Verschillende soorten isolatietechnieken

voor isolatie van uw huis

Volgens de specifieke eisen en atmosferische behoeften zijn er verschillende soorten isolatie die u kunt toepassen in uw huis om te besparen op de energie- en elektriciteitsrekeningen. Er zijn enerzijds een aantal (nog) vaak toegepaste isolatietechnieken. Vooral bij huizen zijn er echter nog heel wat isolatie technieken die steeds minder worden toegepast.

Algemeen is de markt van isolatie permanent in beweging. Er zijn heel veel nieuwe ontwikkelingen wat zich vertaalt in meer verschillende soorten isolatietechnieken en nieuwe oplossingen voor de isolatie van huizen en andere gebouwen. We geven u hieronder graag een overzicht van de meest voorkomende isolatietechnieken.

soorten isolatie

Los gestorte isolatie

Los gestorte isolatie is over het algemeen gemaakt van materialen zoals glasvezel, cellulose en steenwol en bestaat uit losse vezels en vezelpallets die ingegoten worden om de gaten en zolders van uw woning of gebouw te vullen met gebruik van speciale apparatuur, een pneumatische blower genaamd.

losgestorte isolatie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meer over Los gestorte isolatie

Vulling- en dekenisolatie

De vulling- en dekenisolatie is bereid uit verscheidene vezelmaterialen zoals glasvezel, steenwol, plastic en natuurlijke vezels. Het is het meest flexibele van alle isolatiesoorten.

Meer over Vulling- en dekenisolatie

Isolerende plaat

Isolerende platen zijn zeer effectief en één van de duurste isolatietechnieken die gebruikt worden om grote gebouwen te isoleren die een hogere R-waarde vereisen.

vullingisolatie

Meer over Isolatieplaten

Schuimisolatie

De gebieden of muren van een huis die het moeilijkst te bereiken zijn worden geïsoleerd met schuimisolatie.

schuimisolatie

Meer over Schuimisolatie

Naast deze vier technieken kunt u isolatietechnieken ook indelen in de volgende categorieën:

Betonblok isolatie

Ook bekend als schuimdruppels of vloeibaar schuim; betonblok isolatie bestaat uit polystyreen, polyisocyanuraat en polyurethaan, gebruikt om onafgewerkte oppervlakken van muren en vloeren te repareren tijdens renovatie of bouw. Het wordt gedaan met gebruik van metselaarsvaardigheden die een tien maal hogere waarde bieden in vergelijking met gewoon beton.

Reflectief systeem

Reflectief systeem is gemaakt van plastic film, polyethyleen bellen, met folie bewerkt  kraftpapier of karton om het onafgewerkte oppervlak van uw pand te isoleren. Het is een doe-het-zelf isolatietechniek die wordt aangebracht tussen steunbalken, dwarsbalken en balken om een maximaal effectieve isolatie te verschaffen door warmte in uw huis te weren. 

Structureel geïsoleerde panelen

Gemaakt van schuimplaat of een vloeibare schuimisolatiekern; deze isolatietechniek verschaft uniforme isolatie van kwaliteit hoger dan ieder ander isolatietype. Over het algemeen wordt het gebruikt door bouwvakkers om huizen te bouwen met een hoge isolatiekwaliteit die zelfs de ruwe oppervlakken van huizen, zoals vloeren, muren en daken, isoleren.
Geluidsisolatie
Thermische isolatie
Muurisolatie
Wandisolatie
Geïsoleerd glas
Dakisolatie
Vloerisolatie
Het isoleren van de kruipruimte
Isolatiepanelen
Spuitisolatie
Isolerende gordijnen
Isolerende raamfolie
Geïsoleerde deuren
Voorzetramen
Geluidsdemping
Dubbele beglazing
Stralingsreflectie
Inspuitisolatie
Zolder isolatie
Spouwmuurisolatie
Glaswol
Na-isolatie
Na-isoleren dak
Na-isoleren van spouwmuren
PIR isolatie
Los gestorte isolatie
Vulling- en dekenisolatie
Isolatieplaten

Deel deze pagina: