Soorten isolatie

Hoge energierekeningen vermijden door isolatie

Als u uw hoge energierekeningen zat bent, probeer dan de isolatie van uw woning te verbeteren.

Verschillende types isolatie en methodes voor het aanbrengen ervan, worden bepaald door de specifieke constructie, locatie en de impact van de omgeving hierop. De hoeveelheid toegepaste isolatie is afhankelijk van de gemiddelde omgevingstemperatuur en de seizoen extremen van een locatie en bij de bouw van een nieuwe woning worden deze gegevens meegenomen in de planning voor isolatie. 

soorten isolatie

Met andere klimaatvariabelen moet ook rekening gehouden worden zoals de luchtvochtigheid die invloed heeft op de capaciteit en levensduur van het isolatiemateriaal

Omdat isolatie energieverbruik reduceert, verschaft het ook klimaatvoordelen tijdens de hele levensduur van het gebouw. Niet alle materialen zijn gelijk als het neerkomt op isolatie capaciteit en/of omgevingsveiligheid. Verschillende soorten isolatie kunnen erg verschillen op beide gebieden. 

Dak en zolder isoleren

Het dak en de zolder zijn over het algemeen plaatsen met een grote open ruimte en deze behoeven een hogere R-waarde dan andere ruimtes. In koudere klimaten is glaswol isolatie voor een groot deel vervangen door cellulose omdat dit geen R-waarde verliest als gevolg van het klimaat.

Cellulose isolatie heeft een relatieve R-waarde van 3.8 per inch, wat bijna het dubbele is van glaswol. Of het nu als isolatieplaten aangebracht of ingespoten wordt, het is superieur ten opzichte van alle soorten standaard isolatie. Houd er rekening mee dat als uw huis meer dan 20 jaar oud is, deze wellicht helemaal NIET geïsoleerd is. 

Oudere woningen kunnen gevuld worden door gaten in de spouwmuren te boren, of het oude isolatiemateriaal eruit te halen en opnieuw te vullen. Alle ruimtes in de woning moeten in aanmerking komen want het overslaan van zelfs 1 ruimte reduceert de R-waarde aanzienlijk. 

Houdt er rekening mee dat sommige nieuwe gebouwen geen standaard afmetingen hebben. Hier is het eenvoudiger om isolatie in te spuiten dan dat u gebruik maakt van glaswol of cellulose met standaardafmetingen.

Soorten isolatie

Er zijn in feite 8 soorten isolatie:

-        Dekens, tegels en rollen

-        Betonnen blokken

-        Schuimplaten

-        Isolerende betonnen vormen

-        Los ingespoten isolatie

-        Folies

-        Stijve vezelachtige materialen

-        Structurele isolatieplaten


Elk type isolatie heeft zijn eigen toepassing en ook een andere prijs die gebaseerd is op verschillende eigenschappen: Een belangrijke is duurzaamheid. 

isolatie soorten

Sommige toepassingen moeten door een professional gedaan worden, en andere toepassingen, zoals het toevoegen aan uw bestaande isolatie, kunnen soms door doe-het-zelvers gedaan worden.

Materialen die ontworpen zijn voor een maximaal isolerend effect voor de fundering van een gebouw, moeten door een professional aangebracht worden.

Isolerend cellenbeton heeft 10 keer de isolerende waarde van normaal beton bijvoorbeeld. Betonnen vormen voor isolatie zijn een ander type die in muren ingebouwd worden en een hoge thermische weerstand bieden: beiden behoeven professionele installatie, maar op de lange baan geeft dit enorme resultaten en energiebesparingen.

Aluminium warmtereflectoren die eerder behandeld zijn, geven ook een hoge thermische weerstand, maar ook deze moeten door een professional aangebracht worden om het maximale effect eruit te halen. 

Gecertificeerde aannemers

Sommige producten kunnen alleen door gecertificeerde aannemers gebruikt worden, afhankelijk van het gebied en het land waar u woont. Het is altijd verstandig om voor de nieuwbouw van elk soort gebouw verschillende aannemers te raadplegen en te zien wat ze u kunnen bieden op het gebied van isolatie.

Zelfs als u alleen denkt aan het toevoegen aan bestaande isolatie, kan het zeer zinvol zijn uw licht op te steken bij aannemers die zonder twijfel de beste vormen van isolatie voor u en uw specifieke situatie kennen.

Prijzen vergelijken van isolatie?

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
   
 Gevelisolatie
Zoldervloer isolatie
Isolatie vloer
Isolatie vloer

Deel deze pagina: