Soorten dakisolatie

Vergelijk gratis offertes voor dakisolatie

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Bent u huurder of eigenaar ?*
Type dak ?*
Type woning ?*
Bericht
   
 

Isolatiematerialen zijn er in vele verschillende soorten en maten, en hetzelfde geldt natuurlijk ook voor dakisolatie. De reden waarom er zoveel verschillende soorten isolatiematerialen zijn is omdat niet elk isolatiemateriaal geschikt is voor alle situaties en het hangt ook van een bepaalde voorkeur van de bewoner af.

Dat niet alle bouwmaterialen geschikt zijn voor alle situaties is te bedenken als men bijvoorbeeld glaswol of vlas wil toepassen in vochtige situaties. Het glaswol zal nat worden en de isolerende werking is dan volledig verdwenen. Echter PUR platen zijn zeer lastig te verwerken in constructies met aparte afmetingen of in kleine holtes. Het isolatiemateriaal welke gebruikt moet worden voor een goede dakisolatie en huisisolatie is dus afhankelijk van de situatie.

soorten dakisolatie


Qua dak isolatie zijn de volgende soorten dakisolatie beschikbaar; Glaswol als spijkerflensdeken, glaswol als platen met dampscherm, steenwol als spijkerflensdeken, steenwol als platen met dampscherm, ingespoten cellulose, cellulose platen, polyurethaan platen, vlasdekens en polystyreen platen. Deze materialen zijn allen erg geschikt om als dakisolatie te dienen, hoewel zoals gezegd niet alle materialen even handig in alle situaties te verwerken zijn of gewoon niet geschikt voor een specifieke situatie. Het meest gebruikt is echter nog steeds steenwol platen met apart dampscherm en over het algemeen zal u ook het advies krijgen om deze duurzame platen te gebruiken voor uw dak isolatie.

Vergeet overigens ook niet dat als u uw dak gaat isoleren dat u hiervoor een dakisolatie premie kan krijgen. Informeer hiernaar bij de fiscus of bij een isolatiespecialist. Deze weten wat u hiervoor moet doen en hoe u deze premie kan bemachtigen. De premie zal u helpen om goede isolatiematerialen te kiezen en eventueel de werkzaamheden door een professioneel bedrijf uit te laten voeren en het voor u betaalbaar te houden.
Deel deze pagina: