PUR schuim

Populaire isolatie

PUR schuim, of polyurethaan schuim, is vandaag de dag een van de meest gebruikte isolatie schuim in de wereld. Polyurethaan is een polymeer welke bestaat uit een aantal organische componenten welke aan elkaar verbonden worden met urethaan, ook wel bekend onder de naam carbamaat. PUR schuim wordt gemaakt van stapsgewijze polymerisatie door een monomeer welke een aantal isocyanaten bevat met een andere monomeer die minstens twee hydroxylen bevat te laten reageren. Het proces wordt geholpen met een katalysator.

Primair isolatie schuim

PUR schuim wordt gewoonlijk als een van de primaire schuimen gebruikt tussen geïsoleerde panelen en platen en is heden ten dage een van de meest voorkomende types isolatiemateriaal in de wereld. Naast het gebruik voor isolatie in huizen wordt PUR schuim ook gebruikt in een verscheidenheid van andere toepassingen. Hieronder vallen coatings en afdichtingen, spandex vezels, afdichtingen, pakkingen, duurzame elastometrische banden en wielen, afstandsbussen voor voertuigveringen en opvulling voor elektronische componenten en vele andere toepassingen.

Levensduur van PUR schuim

Over het algemeen heeft polyurethaanschuim een levensduur van zeven tot acht jaar, waarna het vergaat en niet langer afdoende thermisch isoleert. Dit is de reden waarom isolatiepanelen en muurisolatie vervangen moeten worden na de genoemde periode om er zeker van te zijn dat het schuim geen thermische geleiding biedt. Over het algemeen is polyurethaan een zeer actieve chemische verbinding en het wordt gebruikt als katalysator en ook voor vele ander toepassingen in de chemie. PUR schuim wordt door vrijwel alle isolatiebedrijven geleverd.

 

Meer over PUR schuim

polystyreen
steenwol
Isolatiefolie
Vermiculiet
Duurzame isolatiematerialen
Pur isolatie
Spuitschuimisolatie

Deel deze pagina: