Premie dakisolatie

Dakisolatie is een duurzame investering die heel wat voordelen biedt. Om het isoleren van je dak nog interessanter te maken, zijn er ook in 2018 nog voordelige premies.

Dit jaar kan je aanspraak maken op de volgende steun voor dakisolatie:

  • Premie van de netbeheerder
  • Vlaamse Verbeteringspremie
  • Totaalrenovatiebonus
  • Verlaagd BTW-tarief

dakisolatie zolder

Dakisolatie premie van de netbeheerder

Zowel bij de netbeheerders Eandis als Infrax kan je een premie aanvragen voor het plaatsen van dakisolatie. Deze premie wordt zowel toegekend wanneer je de isolatie zelf plaatst of als je die laat plaatsen door een erkend aannemer. Het bedrag is echter hoger wanneer je de isolatie laat plaatsen door een aannemer.

Een voorwaarde voor deze premie is dat je woning moet aangesloten zijn op het elektriciteitsnet voor 2006. Ook het isolatiemateriaal moet aan bepaalde voorwaarden voldoen. Zo moet het materiaal een minimale R-waarde hebben van 4,5 m2 K/W. 

Vlaamse verbeteringspremie 

Via de Vlaamse Verbeteringspremie kan je steun aanvragen voor de plaatsing van dakisolatie als je ook andere werken uitvoert. Om voor deze premie in aanmerking te komen, dien je ook de draagstructuur van je dak te laten vernieuwen. Indien dit het geval is, kan je aanspraak maken op een premie tot 1.250 euro. 

Totaalrenovatiebonus

Via de totaalrenovatiebonus kan je aanspraak maken op steun voor dakisolatie als je binnen een periode van 5 jaar tijd 3 of meer energiebesparende werken uitvoert. Hiervoor moet de geïsoleerde dakoppervlakte minstens 30 m2 bedragen.

Deze bonus omvat de volgende werken: dak- of zoldervloerisolatie, spouwmuurisolatie, vloer- of kelderisolatie, buitenmuurisolatie, nieuwe ramen, warmtepomp, ventilatiesysteem en zonneboiler. Een belangrijke voorwaarde om recht te hebben op deze bonus is dat de eindfactuur van de eerste werken niet ouder mag zijn dan 1 januari 2017. 

Verlaagd BTW-tarief

Laat je je dak isoleren door een erkend aannemer? Dan kan je genieten van een verlaagd BTW-tarief van 6% in plaats van 21%. De voorwaarde hiervoor is dat je woning minstens 10 jaar oud. 

 

Naast de premie voor dakisolatie zijn er ook isolatie premies voor vloerisolatie en muurisolatie

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van dakisolatie

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Bent u huurder of eigenaar ?*
Type dak ?*
Type woning ?*
Bericht
   
 Meer over Premie dakisolatie

Dakisolatie premie 2015

Deel deze pagina: