PIR isolatie is een nieuwe ster aan de isolatiehemel

Prijzen vergelijken van isolatie? Vul vrijblijvend het formulier in

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
   
 

Een kunststof die speciaal gemaakt wordt om te isoleren is polyisocyanuraat of PIR. Iedereen kent wel die kleurrijke platen, PUR. Eigenlijk is PIR een verbetering van het vroegere PUR. Het heeft een veel hogere isolatiewaarde en de brandveiligheid is ook sterk verbeterd.
 
De platen zijn hard en hebben een hoge densiteit. U kunt deze geel-witte platen gebruiken voor de buiten- en binnenmuur, daken en vloeren. U kunt er vlot op lopen. Als u ze wilt plaatsen in een hellend dak kunt u ze op de houten structuur of onder de spanten bevestigen.

U hoeft ze enkel op maat te snijden als u ze tussen de spanten wil bevestigen. Zorg ervoor dat u zeer precies werkt zodat er geen gaatjes blijven die niet geïsoleerd worden. Vul kleine gaatjes op met isolatieschuim

PIR is licht en kan zonder problemen gezaagd of gesneden worden. Het is niet irriterend voor de huid, dus u hoeft geen beschermende kledij aan. De relatief dunne platen isoleren uitstekend en kunnen ook functioneren als dampscherm. Er is geen rottingsgevaar want de PIR isolatieplaten nemen geen water op.
 
Als u hoeft te kiezen tussen soorten isolatie die u zelf makkelijk kan plaatsen is PIR een van de beste keuzes om uw huis te isoleren. Natuurlijk zijn er verschillende merken van PIR isolatieplaten maar gemiddeld kost een isolatieplaat die 40 mm dik is ongeveer €7 per vierkante meter.
Meer over PIR isolatie

Geluidsisolatie
Thermische isolatie
Muurisolatie
Wandisolatie
Geïsoleerd glas
Dakisolatie
Vloerisolatie
Het isoleren van de kruipruimte
Isolatiepanelen
Spuitisolatie
Isolerende gordijnen
Isolerende raamfolie
Geïsoleerde deuren
Voorzetramen
Geluidsdemping
Dubbele beglazing
Stralingsreflectie
Inspuitisolatie
Zolder isolatie
Spouwmuurisolatie
Glaswol
Na-isolatie
Na-isoleren dak
Na-isoleren van spouwmuren
Los gestorte isolatie
Vulling- en dekenisolatie
Isolatieplaten

Deel deze pagina: