Na-isoleren van spouwmuren

Als u een woning hebt gekocht en u komt erachter de muren niet of te weinig geïsoleerd zijn, dan kunt u kiezen voor een na-isolatie van de spouwmuren. Nog steeds hebben veel woningen geen of veel te weinig isolatie en dat merkt u vooral aan uw energienota. Dus doet er in een dergelijk geval goed aan om de muren na te isoleren en op die manier uw energiekosten te verlagen.

Als een buitenmuur geen of te weinig isolatie heeft kan dit grote gevolgen hebben voor uw woning. Uw woning kan last krijgen van een vocht probleem en dat is schadelijk voor zowel de woning als voor uzelf. U kunt chronische klachten aan de ademwegen krijgen als u hier tegen geen actie onderneemt.

Ook uw woning zal schade oplopen het vocht zal de hele muur gaan aantasten. Er ontstaat schimmelvorming in uw woning het pleisterwerk en behang zal loslaten en de muur zal wit gaan uitslaan. Ook zal de muur verzwakken omdat vocht het metselwerk aantast. 

Er zijn tegenwoordig veel middelen te krijgen voor de spouwmuurisolatie. Zoals glaswol isolatie of isolatie door middel van PUR schuim. Dit PUR schuim wordt in de spouwmuur gespoten en komt eigenlijk overal omdat het zich gaat uitzetten dus het komt ook op de plaatsen die normaal moeilijk te bereiken zijn. Echter bij het gebruik van PUR schuim moeten eerst alle naden en kieren worden gedicht zodat het schuim niet kan ontsnappen want dat gaat ten koste van de isolatie.

Laat het isoleren van muren over aan de specialist want die weet wat hij doet, u kunt op het internet hele lijsten vinden van deze specialisten. Maar ook hier moet u voorzichtig zijn en gaat u voor kwaliteit en niet alleen voor het goedkoopste bedrijf. Immers isolatie is van groot belang om uw woning in goede conditie, en u gezond te houden.
Meer over Na-isoleren van spouwmuren

Geluidsisolatie
Thermische isolatie
Muurisolatie
Wandisolatie
Geïsoleerd glas
Dakisolatie
Vloerisolatie
Het isoleren van de kruipruimte
Isolatiepanelen
Spuitisolatie
Isolerende gordijnen
Isolerende raamfolie
Geïsoleerde deuren
Voorzetramen
Geluidsdemping
Dubbele beglazing
Stralingsreflectie
Inspuitisolatie
Zolder isolatie
Spouwmuurisolatie
Glaswol
Na-isolatie
Na-isoleren dak
PIR isolatie
Los gestorte isolatie
Vulling- en dekenisolatie
Isolatieplaten

Deel deze pagina: