Het isoleren van de kruipruimte

Als u uw kruipruimte afdoende isoleert kan u een hoop besparen op de energierekening en krijgt u een hoop comfort terug in uw huis. Het vocht in de kruipruimte onder controle houden is erg belangrijk, want dit vochtgehalte bepaalt ook de (gevoels)temperatuur in huis.

Tevens zorgt het luchtdicht maken van de kruipruimte ervoor dat er geen luchtstroming ontstaat en er zodoende geen warmtewisseling plaats vindt wat zorgt voor een behoorlijke besparing op de energierekening. Het belang van het isoleren van de kruipruimte is groot in de winterdagen wanneer de stookkosten hoger zijn. Een geïsoleerde kruipruimte zorgt er ook in de zomer voor dat de koelte in de ruimte langer behouden blijft. 

Isolatie van geventileerde en niet-geventileerde kruipruimte

Hoe de kruipruimte te isoleren is afhankelijk van een factor; de kruipruimte is geventileerd of niet. Het is gebruikelijk dat kruipruimtes geventileerd zijn om zo te zorgen dat er geen vochtproblemen ontstaan. Ventilatie zorgt ervoor dat de muren droog blijven. Deze trend is echter aan het veranderen en steeds meer aannemers kiezen ervoor om niet geventileerde kruipruimtes te bouwen met een vochtbeheer systeem en afvloei technieken.

Bij ongeventileerde kruipruimtes verdient het de voorkeur de funderingsmuren te sealen en te isoleren in plaats van de ondervloer. Bij geventileerde kruipruimtes zal u eerst de ventilatie moeten dichten alvorens u de kruipruimte isoleert. Deze soort isolatie heeft een zeer goede invloed op uw energiefactuur! 
Meer over Het isoleren van de kruipruimte

Geluidsisolatie
Thermische isolatie
Muurisolatie
Wandisolatie
Geïsoleerd glas
Dakisolatie
Vloerisolatie
Isolatiepanelen
Spuitisolatie
Isolerende gordijnen
Isolerende raamfolie
Geïsoleerde deuren
Voorzetramen
Geluidsdemping
Dubbele beglazing
Stralingsreflectie
Inspuitisolatie
Zolder isolatie
Spouwmuurisolatie
Glaswol
Na-isolatie
Na-isoleren dak
Na-isoleren van spouwmuren
PIR isolatie
Los gestorte isolatie
Vulling- en dekenisolatie
Isolatieplaten

Deel deze pagina: