Isolatiepanelen

Als u een huis bouwt is of u gaat isoleren of niet een van de belangrijkste beslissingen die u dient te maken. Een huis welke voldoende is geïsoleerd voorkomt verlies van warmte en geeft u een lagere energierekening.

Echter zijn er zoveel soorten isolatie en deze isolatievormen kunnen allen tegen een andere prijs toegepast worden, dus u moet van tevoren kiezen welk soort isolatie u in uw huis wilt toepassen. Een van de eenvoudigste en meest voorkomende isolatiekeuzes die beschikbaar zijn is het gebruik van isolerende panelen.

isolatiepanelen

Simpel gezegd zijn isolatiepanelen een van de vele gemengde bouwmaterialen welke gebruikt kunnen worden om een huis mee te bouwen. Isolatiepanelen bestaan uit een isolerende laag van stevige harde polymeerschuim welke tussen twee constructieplaten zit.

Het materiaal van de platen kan elk sterk materiaal zijn. Het schuim wat tussen de isolatieplaten zit kan variëren van polystyreen schuim, polyurethaan schuim tot geëxtrudeerde polystyreen schuim.

Het moet echter aangemerkt worden dat na een bepaalde periode de isolatie tussen de panelen minder wordt omdat het schuim zijn effectiviteit verliest.

Echter dankzij het ontwerp van isolatiepanelen kan het schuim eenvoudig vervangen worden met de hulp van bepaalde machines welke vaak beschikbaar zijn bij bedrijven welke isolatiemogelijkheden aan hun klanten aanbieden.

Isolatie prijzen vergelijken? Vul het formulier in

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
   
 Meer over Isolatiepanelen

Geluidsisolatie
Thermische isolatie
Muurisolatie
Wandisolatie
Geïsoleerd glas
Dakisolatie
Vloerisolatie
Het isoleren van de kruipruimte
Spuitisolatie
Isolerende gordijnen
Isolerende raamfolie
Geïsoleerde deuren
Voorzetramen
Geluidsdemping
Dubbele beglazing
Stralingsreflectie
Inspuitisolatie
Zolder isolatie
Spouwmuurisolatie
Glaswol
Na-isolatie
Na-isoleren dak
Na-isoleren van spouwmuren
PIR isolatie
Los gestorte isolatie
Vulling- en dekenisolatie
Isolatieplaten

Deel deze pagina: