Isolatiematerialen

Isolatiematerialen worden vandaag de dag overal toegepast en zonder de nodige isolatie kan er een hoop schade optreden. Mensen gebruiken isolatiematerialen om verschillende redenen. Een van de redenen is om de overdracht van warmte te beperken, wat vaak in muren van huizen gedaan wordt om ruimtes warm te houden.

Ook in machines en apparaten is het gebruikelijk om isolatie toe te passen om zo te voorkomen dat elektriciteit en warmte andere onderdelen beschadigen. Allereerst is het noodzakelijk om het doel van isolatiemateriaal te begrijpen. 

Isolatiematerialen worden gebruikt om de overdracht van warmte, elektriciteit en geluid te beperken of zelfs helemaal te stoppen. Bijvoorbeeld een geïsoleerde draad zal geen warmte uitstralen wat betekent dat de omgeving van die draad binnen de normale temperaturen zal blijven. Behalve voor isolatie van bedrading en elektrische apparaten worden isolatiematerialen ook gebruikt voor een veelvoud van verschillende huishoudelijke apparaten en spullen. 

De stroming van warmte reduceren

Isolatie zit in dekens, batterijen, spuitbussen en panelen. Gewoonlijk wordt er geïsoleerd om de stroming van warmte te reduceren, en om deze redenen worden er een variëteit aan verschillende materialen gebruikt. Zaken als vacuüm geïsoleerde panelen, silica lucht gels, polyurethaan panelen, met folie beplakte polyurethaan panelen, polystyreen, acrylonitril, butadieen, acrylglas en plexiglas zijn sommige van de meest gebruikte isolatiematerialen. Beryllium oxide is ook een erg populair isolatiemateriaal voor elektrische apparaten, zeker in die apparaten welke een hoge mate van thermische isolatie nodig hebben. 

Keramiek en Delrin worden ook gebruikt, keramiek over het algemeen om elektronische circuitborden en elektrische componenten te isoleren naast stoffen isolators. Over het algemeen is huisisolatie erg gebruikelijk aangezien de meeste mensen trachten hun huis zo warm mogelijk te houden en te zorgen dat de koude winters ze niet deren. Geïsoleerde constructiepanelen worden vaak gebruikt bij de bouw van een huis. Deze panelen worden verlijmd en afgewerkt met hout en tussen de wanden geplaatst. Deze panelen zorgen in de zomer dat de warmte het huis niet in komt, en in de winter dat de kou het huis niet in komt en de warmte in huis blijft. 

Isolatiematerialen kopen

Isolatiematerialen kunnen eenvoudig gekocht worden in alle gereedschapszaken, maar u kan ze ook kopen in de Gamma of andere gelijkwaardige winkels welke gericht zijn op doe-het-zelven. In deze winkels kunt u ook kiezen voor duurzame isolatiematerialen. Als u echter uw huis wilt isoleren verdient het de aanbeveling om een professional in te huren met een goede reputatie, want de wanden dienen voldoende tussenruimte te hebben waar het isolatiemateriaal wordt geplaatst.

Daarbij kunnen de prijzen voor isolatiematerialen erg variëren afhankelijk van hun effectiviteit. Er zijn materialen welke slechts de hoeveelheid thermische en elektrische geleiding reduceren van het oppervlak waar ze worden geplaatst, terwijl andere materialen deze geleiding helemaal voorkomen. In studio's bijvoorbeeld wordt er geluidsisolatie toegepast om een goede akoestiek te krijgen en dat er geen geluid ontsnapt naar andere ruimtes.

Prijzen vergelijken van isolatie? Vul vrijblijvend het formulier in

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
   
 polystyreen
steenwol
Isolatiefolie
Vermiculiet
PUR schuim
Duurzame isolatiematerialen
Pur isolatie
Spuitschuimisolatie

Deel deze pagina: