Isolatie plat dak

Vraag uw gratis offerte aan voor dakisolatie

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Bent u huurder of eigenaar ?*
Type dak ?*
Type woning ?*
Bericht
   
 

Een plat dak is net zo eenvoudig te isoleren als een hellend dak. Misschien zelfs wel makkelijker, omdat men met een plat dak geen rekening hoeft te houden met de spanten. Vroeger kwam het voor dat de isolatie van een plat dak onder het dak werd aangebracht tussen de dak dragers. Dit is echter niet zo'n geschikte constructie en het is beter om de dakisolatie op het dak aan te brengen.


Als eerste brengt men een bitumen dampscherm aan. Indien er reeds oude dakbedekking zonder isolatie ligt kan dit ook als dampscherm gebruikt worden. Vervolgens legt men harde isolatieplaten op het dak welke zo netjes mogelijk op elkaar aan moeten sluiten voor een goede isolerende werking. 8 centimeter isolatie is in de meeste gevallen voldoende, en vaak wordt voor dakisolatie op een plat dak 4 centimeter dikke isolatieplaten gebruikt voor de isolatie welke kruislings op elkaar worden gelegd om de isolatielaag goed dicht te krijgen. De isolatieplaten moeten hard zijn omdat men op een plat dak moet kunnen lopen.


Ook moeten de isolatieplaten aan het dak bevestigd zijn om wegwaaien te voorkomen. Hiervoor kan men ballast gebruiken (stenen) of men kan de platen aan het dak vastschroeven of indien schroeven niet mogelijk is, lijmen door lijm over het dak te gieten en de platen hier simpelweg op te leggen. Als isolatiemateriaal voor platte daken is polyurethaan (PUR) platen met een glasvezel laag of aluminium laag erg geschikt, maar ook polyisocyanuraat (PIR) kan gebruikt worden, maar ook geëxtrudeerd polystyreen (XPS) komt voor bij dakisolatie bij platte daken.

Na het leggen van de dakisolatie kan men uiteindelijk de roofing aan brengen in de vorm van bitumen (brandrollen) of EPDM of gewone roofing. Eventueel kan er ballast op de hele constructie aangebracht worden in de vorm van stenen. Deze manier van een dak isoleren is erg effectief, en men kan (indien u het door een vakman laat doen en in sommige gevallen als u het zelf doet) ook een leuke premie voor dakisolatie krijgen.
Meer over Isolatie plat dak

Dakisolatie premie
De voordelen van dakisolatie

Deel deze pagina: