Geluidsisolatie

Er zijn mensen die genieten van het tjilpen van de vogels terwijl ze in de ochtend koffie zetten, terwijl anderen hier absoluut niet op zitten te wachten. De tolerantie voor geluid en de definitie van lawaai is voor iedereen anders. Als gevolg hiervan is elk geluidsisolatie systeem verschillend in type en hoeveelheid al naar gelang de demping die nodig is.

Muurisolatie

Geluidsisolatie of geluidsdemping wordt normaal gesproken gerealiseerd met muurisolatie in nieuwe gebouwen, maar het is niet noodzakelijk het op dat moment al aan te brengen. Er zijn dikke en dunne geluidsabsorberende chemische vloeistoffen waarmee u de muren kan beschilderen en gerecyclede rubberen materialen die u onder uw vloerplaten kan aanbrengen zodat de vloer niet kraakt als er mensen overheen lopen. Absorptie van geluid is het eenvoudigste en beste aan te brengen in een huis welke gebouwd wordt, maar er zijn ook legio manieren om isolatie goed aan te brengen in een bestaand huis.  

Geluidsisolatie

Geluidsabsorberende materialen

Geluidsabsorberende materialen zijn gebruikelijk samengestelde isolatiematerialen welke aangebracht kunnen worden op plafonds en muren (een van de betere is Green Glue) welke geluid aanzienlijk dempen, of de installatie van een soort barrière welke voorkomt dat er geluid doorheen komt. U zou het zelf kunnen proberen met bedekkingen zoals Pyrotek of andere geluidsisolerende materialen welke u vaak kan aanschaffen bij doe-het-zelf zaken. 

U kan uitgebreide geluids isolatie mogelijk het beste overlaten aan een professional, want er zal in spouwmuren geboord moeten worden om het isolatiemateriaal ertussen te spuiten. Een professional kan u ook helpen met bepalen hoeveel geluidsisolatie u nodig heeft, gebaseerd op uw persoonlijke behoeftes.








Meer over Geluidsisolatie

Thermische isolatie
Muurisolatie
Wandisolatie
Geïsoleerd glas
Dakisolatie
Vloerisolatie
Het isoleren van de kruipruimte
Isolatiepanelen
Spuitisolatie
Isolerende gordijnen
Isolerende raamfolie
Geïsoleerde deuren
Voorzetramen
Geluidsdemping
Dubbele beglazing
Stralingsreflectie
Inspuitisolatie
Zolder isolatie
Spouwmuurisolatie
Glaswol
Na-isolatie
Na-isoleren dak
Na-isoleren van spouwmuren
PIR isolatie
Los gestorte isolatie
Vulling- en dekenisolatie
Isolatieplaten

Deel deze pagina: