Geïsoleerd glas

Geïsoleerd glas of dubbel glas is een van de beste producten die beschikbaar zijn op de markt om de verwarmingskosten van uw woning terug te brengen. De laatste decennia is het gebruik van isolerend glas enorm toegenomen in toepassingen voor commerciële en residentiële doeleinden. Met isolerend glas is het makkelijk de warmte buiten de deur te houden in hete zomerdagen en de warmte binnen te houden op koude winterdagen. 

Geïsoleerd glas of dubbel glas is een goede manier om uw verwarmingskosten te beperken.

Maar hoe werkt geïsoleerd glas eigenlijk? Er wordt gebruik gemaakt van verschillende materialen voor het maken van geïsoleerd glas of dubbel glas, waaronder het volgende:

Gecoat glas

Het is erg eenvoudig om warmte en geluidsisolatie te verkrijgen door simpelweg een metaal of polyester coating aan te brengen op ruiten. Dit voorkomt tevens ook het verbleken van stoffen in zowel bedrijf als thuis.

Getint glas

Normaal gesproken wordt er helder glas gebruikt om zo een ongehinderd en niet verkleurd uitzicht te bieden. Getint glas biedt u echter een hoop privacy en is uitstekend voor gebruik in een auto. De meest beschikbare kleuren getint glas zijn groen, grijs en bronzen kleuren.

Afstandhouders

Om de thermische weerstand van glas te bevorderen wordt er bij geïsoleerd glas ook wel gebruik gemaakt van afstandhouders. De afstandhouders worden gemaakt van staal, glasvezel of aluminium en een droogmiddel wordt gebruikt om te voorkomen dat er vocht tussen de ruiten komt.

Glas met lage E-waarde

Glas met een lage E-waarde, waarbij de 'E' voor 'emissie' staat, heeft een metalen coating welke een barrière vormt tegen warmteoverdracht tussen de ruiten. Het komt er op neer dat het ontwerp van een dergelijk raam er voor zorgt dat het zonlicht en warmte wordt gereflecteerd in plaats van geabsorbeerd.

Het is altijd aan te raden om iemand te raadplegen met een hoop kennis op dit gebied om u hiermee te helpen. Zorg ervoor dat het isolatie glas wat u in uw huis of kantoor installeert past in uw omgeving. Zorg er ook voor dat het door u uitgekozen glas energie-efficiënt is en helpt bij het reduceren van uw energierekening. Natuurlijk zijn er nog andere soorten isolatietechnieken om uw verwarmingskosten te drukken.

Prijzen vergelijken van isolatie? Vul vrijblijvend het formulier in

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
   
 Meer over Geïsoleerd glas

Geluidsisolatie
Thermische isolatie
Muurisolatie
Wandisolatie
Dakisolatie
Vloerisolatie
Het isoleren van de kruipruimte
Isolatiepanelen
Spuitisolatie
Isolerende gordijnen
Isolerende raamfolie
Geïsoleerde deuren
Voorzetramen
Geluidsdemping
Dubbele beglazing
Stralingsreflectie
Inspuitisolatie
Zolder isolatie
Spouwmuurisolatie
Glaswol
Na-isolatie
Na-isoleren dak
Na-isoleren van spouwmuren
PIR isolatie
Los gestorte isolatie
Vulling- en dekenisolatie
Isolatieplaten

Deel deze pagina: