Dak isoleren

Dakisolatie is reeds bij de meeste huizen toegepast, echter kan het nog voor komen dat u een huis koopt waar dit niet in toegepast is, of als u een huis laat bouwen waar nog dakisolatie ingebouwd moet worden. Met de isolatie van uw dak kan u per jaar tot wel 500 euro of meer aan stookkosten besparen, wat dus zeker het overwegen waard is. Bovendien kan u als u uw dak gaat isoleren een premie krijgen voor de dakisolatie waardoor de kosten van dat project aanzienlijk afnemen.

dak isoleren

Huisisolatie is belangrijk en het kan u vele honderden euro's op jaarbasis besparen op de energierekening. Zeker dakisolatie is de moeite waard om te installeren, zeker met de premie voor dakisolatie. Er zijn echter wel een aantal zaken waar u voor moet uitkijken, zeker als u de werkzaamheden zelf gaat uitvoeren. U moet er bijvoorbeeld aan denken dat u voldoende tussenruimte houdt tussen de dakbedekking en de dakisolatie, om ervoor te zorgen dat hier geen vochtophoping plaats kan vinden. Natte isolatie werkt niet en het is dus zaak dat u ervoor zorgt dat het isolatiemateriaal ten allen tijde zo droog mogelijk blijft.

Ook moet u goed kijken naar de materialen welke u gebruikt voor de isolatie. Bepaalde isolatiematerialen verouderen na verloop van tijd en het is beter om te kiezen voor iets duurdere isolatiematerialen waar u simpelweg geen omkijken meer naar heeft, dan goedkope materialen die eens in de zoveel jaar vervangen moeten worden. Dit geld overigens voor alle huisisolatie die u in uw huis toepast. Iets anders om aan te denken is dat u niet alle ventilatie dichtstopt uit angst dat dit onnodig stookkosten geeft.

Het tegendeel is namelijk waar, zonder ventilatie wordt een huis vochtiger van binnen waardoor men al snel de verwarming weer een paar graadjes hoger zet, wat uiteindelijk meer stookkosten geeft. Een goede ventilatie is belangrijk om zich behaaglijk in huis te voelen en daarom moet u ook bij isolatie blijven zorgen voor een goede deugdelijke ventilatie!

Ontvang gratis en vrijblijvend offertes van dakisolatie

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Bent u huurder of eigenaar ?*
Type dak ?*
Type woning ?*
Bericht
   
 Deel deze pagina: