Zoldervloer isolatie

Vraag uw gratis offerte aan voor vloerisolatie

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Indicatie uitvoering*
Bericht
   
 

Als u een zolder heeft, maar u gebruikt deze niet als een verwarmde ruimte maar slechts voor opslag, dan kan het zeer zinvol zijn om niet het dak te isoleren maar in plaats daarvan de zoldervloer te isoleren.

Het voordeel hiervan is dat u effectief de ruimte die geïsoleerd is verkleint. Een kleinere ruimte is makkelijker warm te houden en kost minder energie om te verwarmen. Met zoldervloer isolatie wint u dus duidelijk gelijk al kosten terug. Zoldervloer isolatie kan echter op verschillende manieren toegepast worden en afhankelijk van uw situatie kan u tussen verschillende methodes kiezen.

Een van de methodes is als uw zolder bijvoorbeeld niet als opslagruimte en niet als verwarmde ruimte gebruikt wordt om een luchtscherm aan te brengen. Een luchtscherm is in principe een deken welke zorgt voor een laag stilstaande lucht, welke een prima vorm van huisisolatie is.

Echter met deze methode kan u de zolder niet meer als bergruimte gebruiken. Beter is het daarom om voor als u een betonnen zoldervloer heeft voor polyurethaan platen te kiezen. Met deze platen verliest u dan wel iets vrije hoogte op de zolder maar de platen isoleren uitstekend en zijn bovendien geschikt om op te lopen.

zoldervloerisolatie


Indien u een houten zoldervloer heeft is de kans groot dat deze vloer een soort sandwich is, met andere woorden tweelaags met houten draagbalken ertussen waarbij de onderste laag het plafond voor de verdieping eronder vormt en de bovenste laag de looplaag voor de zolder. Het is mogelijk tussen deze twee lagen isolatie aan te brengen waardoor de isolatie netjes weggewerkt is en u bovendien geen vrije hoogte verliest door de zoldervloer te isoleren.

Zoals u kan zien zijn er verschillende uitstekende methodes om een zoldervloer te isoleren, en als u de zolder niet gebruikt als woonruimte verdient dit zelfs de voorkeur boven het isoleren van het dak. Vraag gerust naar deze mogelijkheid in de bouwmarkt of bij de isolatiespecialist. Zij kunnen u meer vertellen over deze mogelijkheden en kunnen u vertellen welke producten u nodig heeft.

Een specialist kan u zelfs van een offerte voorzien om de werkzaamheden voor u uit te voeren. Als u het een specialist laat uitvoeren weet u zeker dat u de best mogelijke isolatie heeft voor uw zoldervloer.
Meer over Zoldervloer isolatie

Gevelisolatie
Isolatie vloer
Isolatie vloer

Deel deze pagina: