Vermiculiet

Een van de meest gebruikte materialen voor isolatiedoeleinden is vermiculiet. In tegenstelling tot andere materialen heeft vermiculiet de eigenschap om uit te zetten in het geval dat het warm gemaakt wordt. Dit maakt het een extreem goed materiaal om te gebruiken in muren met grote ruimtes. Het houdt eenvoudig de warmte vast en in plaats van het door te laten, zet het ook nog een keer uit wat het nog dichter maakt.

Isolatie met behulp van vermiculiet is erg populair geworden, maar het is aan te bevelen het alleen in grote ruimtes te gebruiken want als u vermiculiet in kleinere gaten toepast en het uitzet, dan is er een kans dat er schade optreedt. 

Goedkope isolatie

Het wordt over het algemeen chemisch verbonden met natriumsilicaat en wordt gemodelleerd in vormen welke hoofdzakelijk gebruikt worden voor isolatie van hoge temperaturen en onbrandbaar maken van stalen constructies en leidingen. Het wordt ook als vormvaste isolatie en losse opvullingsisolatie gebruikt om ervoor te zorgen dat er een volledige isolatie is waarbij er geen warmte ontsnapt.

Vermiculiet isolatie is niet duur en u kan het eenvoudig toe laten passen in uw woning als u dat wilt. Vermiculiet isolatie wordt door veel bedrijven aangeboden wat het ook een eenvoudige keuze maakt. Het wordt ook nog eens gebruikt voor lichtgewicht vermiculiet constructies. 

Gezondheidsrisico's van vermiculiet

In hoofdzaak wordt het in industrieën en fabrieken gebruikt voor warmte isolatie vanwege de eigenschap dat het uitzet. Vanwege gezondheidsrisico's welke rond het gebruik van dit product spelen, met name asbest besmetting, zijn er niet veel mensen welke de voorkeur hebben om dit materiaal in hun huis te gebruiken.

Prijzen vergelijken van isolatie? Vul het formulier in

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
   
 Meer over Vermiculiet

polystyreen
steenwol
Isolatiefolie
PUR schuim
Duurzame isolatiematerialen
Pur isolatie
Spuitschuimisolatie

Deel deze pagina: