Uw woning milieuvriendelijk isoleren

We kennen en weten het eigenlijk allemaal, isolatie is belangrijk voor onze woning. Er is veel keuze als het om isolatie gaat. U kunt zelfs kiezen voor een milieuvriendelijke isolatie. Een goed geïsoleerde woning is al goed voor het milieu want u hebt immers veel minder aan stookkosten en dat alleen is al beter voor ons milieu.

Als u er ook nog eens voor kiest om milieuvriendelijk te gaan isoleren dan is dat alleen maar beter. Want hoe meer we aan ons milieu denken hoe beter.

Ook op het gebied van milieuvriendelijke isolatie is er genoeg keuze, maar let op want niet alle milieuvriendelijke isolatie is geschikt om uw woning te isoleren. Isolatie van organisch materiaal is bijvoorbeeld niet geschikt op vochtige plekken.

Ook moet u weten hoe hoog de isolatiewaarde van organische isolatie is want als u een buiten muur moet gaan na-isoleren dan is het van belang dat u niet kiest voor een organische isolatie met een lage isolatiewaarde.

milieuvriendelijk isoleren

Cellulose als milieuvriendelijk isolatiemateriaal

Als u een nieuwe woning laat bouwen van hout, een houtskeletbouw, dan is cellulose een goede isolatie. Cellulose bestaat uit fijn gemalen papier, het papier wordt tot een wollige vlok gemalen. Een muur van een houtskeletbouw kan hiermee worden volgespoten en zo heeft u een milieuvriendelijke en goede isolatie voor uw woning.

Milieuvriendelijk isoleren met vlasisolatie

Dan is er ook nog vlasisolatie, deze vorm van isolatie is zeer geschikt voor het binnengebruik. Vlasisolatie kan tot twintig procent vocht van het eigen gewicht opnemen en afgeven. Vlasisolatie is immuun tegen schimmel en heeft een goede brandwerendheid door het overigens niet giftige ammoniumsulfaat. 

Houtwol voor milieuvriendelijke isolatie

Een andere goede milieuvriendelijke isolatie is houtwol. Een dergelijke isolatie bestaat uit puur hout en wordt ingebracht door middel van een luchtslang. Het heeft maar één procent boorzoutgehalte en het bevat in tegenstelling tot cellulose isolatie geen inkt.

Natuurlijk zijn er naast bovenstaande isolatiematerialen ook nog andere materialen die goed zijn voor het milieu. Uw isolatiespecialist zal u met raad en daad bijstaan als u navraagt welke milieuvriendelijke isolatie mogelijk is. 
Deel deze pagina: