Wat is steenwol?

Een van de thermische isolatiematerialen die puur uit natuurlijke materialen wordt geproduceerd, is steenwol. Hoofdzakelijk uit natuurlijke producten zoals Basalt en kalk gemaakt, wordt steenwol snel een van de meest populaire isolatie materialen in de wereld dankzij de eenvoudige toepassing en de lange levensduur.

Basalt steen en kalk worden gesmolten tot lava bij een temperatuur van 1600 graden Celsius waarna het in een groot ronddraaiend vat gespoten wordt. (Denk hierbij aan een soort van suikerspin apparaat van enorme omvang)

Dit zet de lava om in vezels welke lijken op een suikerspin. Hierna worden ze samengeperst en in blokken en platen gesneden, wat resulteert in steenwol. Het productieproces is zeer efficiënt, wat resulteert in zo'n 10 kubieke meter wol welke wordt gehaald uit slechts 30 kubieke centimeter steen. En aangezien het met hitte wordt geproduceerd, is het als gevolg daarvan biologisch ongevoelig en volledig onbrandbaar terwijl het waar nodig goed isoleert. Dit materiaal wordt veel gebruikt voor isolatie in huizen en technische installaties waar het volledige thermische blokkering geeft. 

steenwol

Isoleren met steenwol

Een constructie isoleren met steenwol is erg eenvoudig. Alles wat u moet doen is ruimte vinden tussen twee wanden van die constructie en er steenwol platen tussen plaatsen.

Dit helpt warmte-energie te besparen biedt tevens isolatie tegen excessieve elektrische geleiding. Dakbedekking met behulp van steenwol is ook erg goed daar het de directe warmte van de zon op het dak niet door laat en zo uw huis koeler houdt.

Isolatie prijzen vergelijken? Vul het formulier in

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
   
 Meer over Steenwol

polystyreen
Isolatiefolie
Vermiculiet
PUR schuim
Duurzame isolatiematerialen
Pur isolatie
Spuitschuimisolatie

Deel deze pagina: