Hoe een spouwmuur isoleren?

De eerste stap bij het isoleren van een spouwmuur is de buitenmuur te sealen zodat het compleet waterdicht is. Dit kan gedaan worden met multiplex en spaanplaat. Daarna wordt een damp barrière op de platen aangebracht en afwerking aan de zijkanten aangebracht. 

Muren kunnen een variërende dikte hebben al naar gelang de fundering en de isolatie is, als het matten zijn, reeds op maat gesneden. Spouwmuren kunnen gebouwd en waterdicht gemaakt worden en gevuld worden met pearlite (piepschuim/tempex) isolatie. U kan dit tegen de stenen aan plakken. 

Schuimplaten

Bij een nieuw gebouw kan het schuim eerst tussen de steunen gespoten worden voordat de gipswand of stapelmuur wordt gebouwd. SIP structuur panelen kunnen toegevoegd worden waarbij ze een superieure en uniforme isolatie bieden ten opzichte van traditionele methodes en ze zijn sneller om te bouwen. Schuimplaten hebben een zeer hoge isolatiewaarde ten opzichte van een relatieve dunne toepassing. 

Als u uw woning wilt isoleren is het het beste om als eerste glaswol of andersoortige isolatiematten toe te passen. U kan wellicht ook schuim gebruiken maar het gebruik ervan is lastig.

spouwmuurisolatie

Waterdichte isolatiematerialen

Om een gipsmuur of stapelmuur te sealen, kan u spuiten, schilderen of breeuwen indien nodig. Gebruik 5/8e inch gipsplaat, metaal of andere toegestane materialen met het oog op brandveiligheid. Alles aan buitenmuren moet bedekt worden met waterdichte materialen. T11 of andere houtsoorten, aluminium of vinyl zijn reeds op een manier gefabriceerd dat ze brandveilig zijn. Voor plekken welke moeilijk te bereiken zijn kan cellulose of andere materialen gebruikt worden in in de muur te proppen. 
Deel deze pagina: