Soorten isolatiewaarden

Het isoleren van een woning is erg belangrijk. Er zijn verschillende soorten isolatiewaarden waar u rekening mee moet houden bij het bouwen van een woning.

De isolatiewaarden kunnen betrekking hebben op een heel gebouw, het isolatiemateriaal zelf of op van een deel van de constructie. De verschillende isolatiewaarden worden ook allemaal op een verschillende manier berekend.

Isolatiewaarden zijn van grote invloed op het energielabel. Vergeet ook de isolatiepremie niet die u krijgt bij het isoleren van uw huis. 

Het belang van isolatie bij energieprestatieregelgeving (EPB)

De energieprestatieregelgeving heeft betrekking op de netto-energiebehoefte voor verwarming,
(E-peil) of energieprestatie. Ook thermische isolatie (K-peil en de U-waarden) vallen onder de energieprestatieregelgeving.

Kiest u voor een goede isolatie dan hebt u niet alleen minder stookkosten maar u krijgt ook nog eens een isolatiepremie.

Isolatiewaarden en isolatiepremies

U kunt in aanmerking komen voor een isolatiepremie als u uw woning voorziet van isolatie. Er zijn voorwaarden aan verbonden om voor een isolatiepremie in aanmerking te komen.

Zo moet het isolatiemateriaal bepaalde isolatiewaarden hebben. Een slechte isolatie heeft geen zin, investeer liever iets meer en krijg ook veel meer voordeel.

Isolatiewaarden

De verschillende isolatiewaarden worden elk op een andere manier berekend en kunnen van invloed zijn op elkaar. Investeren in goede isolatie is duurzame investering en loont zich zeker.

Vergelijk, gratis en vrijblijvend, offertes van isolatie

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
   
 Meer over Soorten isolatiewaarden

Huisisolatie
Wat is isolatie?
Prijs isolatie
Isolatiepremie
Het gunstig effect van isolatie op uw energieverbruik
Hoeveel kan u besparen met een isolatie premie?
Zelf isolatie plaatsen
De troeven van isolatie in uw woning
De isolatie van uw woning
Subsidies isolatie
Subsidie isolatie
Isolatiemateriaal
Hoe het warmteverlies in uw woning beperken?
Hoe de juiste isolatiewaarde kiezen
EPB-norm thermische isolatie

Deel deze pagina: