Wat is polystyreen?

Polystyreen

polystyreen

Een van de meest voorkomende types isolatiematerialen welke wereldwijd gebruikt wordt is polystyreen. Polystyreen wordt niet in haar pure vorm gebruikt maar wordt vaak in verschillende producten verwerkt zoals polystyreen panelen of panelen met een folielaag voordat het voor isolatie doeleinden gebruikt kan worden.

Simpel gezegd is dit materiaal een aromatische polymeer welke uit monomeer styreen wordt 


Milieuvriendelijke isolatieopgebouwd. Styreen is een vloeibare koolwaterstof welke uit petroleum gehaald wordt. Het wordt hoofdzakelijk in de chemische industrie gebruikt. Behalve voor isolatie wordt dit materiaal ook gebruikt als een van de meest voorkomende soorten kunststof en de productie van het materiaal ligt rond de meerdere miljarden kilo's per jaar.

Dit materiaal is een thermoplastische stof welke in haar vaste glasachtige vorm blijft bij kamertemperatuur, maar het wordt vloeibaar als het verwarmd wordt boven de kritieke temperatuur van 100 graden Celsius. Het materiaal wordt over het algemeen gebruikt voor wegwerp borden en bestek, kunststof modellen, DVD en CD hoesjes en alle behuizingen voor rookmelders.

Dit materiaal kan ook gerecycled worden en is behoorlijk milieuvriendelijk. Alleen polystyreen platen en vormen kunnen gebruikt worden voor isolatiedoeleinden, naar het de stroming van warmte van het ene oppervlak naar het andere voorkomt. Het is licht en is erg eenvoudig om aan te brengen in huizen en tussen muren. Het heeft echter een levensduur van vijf tot zes jaar en hierna dient het vervangen te worden.
Meer over Polystyreen

steenwol
Isolatiefolie
Vermiculiet
PUR schuim
Duurzame isolatiematerialen
Pur isolatie
Spuitschuimisolatie

Deel deze pagina: