Isolatiefolie

Tijdelijke isolatie

Isolatiefolie kan een uitstekende manier zijn om uw huis van tijdelijke isolatie te voorzien. Het is belangrijk om te weten dat folie als isolatiemateriaal niet bedoeld is als lange termijn oplossing vanwege het feit dat folie na verloop van tijd vergaat, waardoor het zo nu en dan vervangen dient te worden.

Over het algemeen is aluminiumfolie momenteel het beste om als isolatiefolie in te zetten. Het enige wat u hoeft te doen is de folie kopen en het op openingen en barsten in uw muren te plakken. Echter omdat het zo snel vergaat verwerken de meeste mensen ook aluminiumfolie in de tussenruimtes van hun wanden om zo een goede isolatie te bewerkstelligen.

Goedkoop isoleren met isolatiefolie

Daarnaast kan dit type isolatiefolie een uitstekende manier zijn om afdoende te isoleren voor een extreem lage prijs. Behalve het gebruik in huizen wordt isolatiefolie ook gebruikt om kleine containers te isoleren. Een voorbeeld hiervan zijn voedselbewaardozen aangezien de folie het voedsel warm en vers houdt en voorkomt dat uitwendige factoren de temperatuur in de bewaardoos beïnvloedt.

Hierdoor blijft het voedsel vers en na een langere periode uitstekend om te consumeren. Hetzelfde concept wordt gebruikt om huizen te isoleren met behulp van folie en de toepassing van folie voorkomt dat er warmte via de muren weglekt of er door binnenkomt. Echter zoals gezegd vergaat de folie na verloop van tijd waardoor de effectiviteit afneemt en u de folie steeds weer opnieuw moet vervangen om ervoor te zorgen dat uw huis afdoende geïsoleerd blijft.
Meer over Isolatiefolie

polystyreen
steenwol
Vermiculiet
PUR schuim
Duurzame isolatiematerialen
Pur isolatie
Spuitschuimisolatie

Deel deze pagina: