Isolatie vloer

Vraag uw gratis offerte aan voor vloerisolatie

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Indicatie uitvoering*
Bericht
   
 

Het is een veel gehoorde klacht, zeker bij huizen die voor 1983 zijn gebouwd; de vloer is koud, en het maakt niet uit hoe hoog je de verwarming zet, de vloer blijft koud. Nu is het zo dat warme lucht stijgt en koude lucht zakt, dus de verwarming hoger zetten heeft, tenzij men vloerverwarming heeft, nooit zin om de vloer warmer te krijgen. Wat wel zin heeft is het aanbrengen van isolatie voor de vloer.

isolatie vloer


Isolatie voor de vloer kan op twee manieren aangebracht worden; het kan op de vloer gelegd worden en het kan onder de vloer aangebracht worden. In de meeste gevallen is het verstandiger om vloerisolatie onder de vloer aan te brengen in de kruipruimte, maar als dat niet kan omdat er geen kruipruimte aanwezig is, kan de vloerisolatie op de vloer aangebracht worden.

Een andere oplossing is het isoleren van de kruipruimte maar dit heeft natuurlijk niet hetzelfde effect als vloerisolatie. De ideale oplossing is een combinatie van vloerisolatie en isolatie van de kruipruimte. 

Het nadeel van isolatie op de vloer aanbrengen in plaats van eronder is dat de vloer effectief een aantal centimeters verhoogd wordt, waardoor bijvoorbeeld een aanrecht uiteindelijk iets lager zal worden.

Isolatie van de vloer kan maar liefst 10 tot 15 procent stookkosten schelen, wat op jaarbasis een flink bedrag is. Daarom is het verstandig de vloer te isoleren, en een leuke bijkomstigheid is dat de vloer niet langer zo koud aan zal voelen.
Meer over Isolatie vloer

Gevelisolatie
Zoldervloer isolatie
Isolatie vloer

Deel deze pagina: