Isolatie vloer

Vraag uw gratis offerte aan voor vloerisolatie

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
Indicatie uitvoering*
Bericht
   
 

Een van de dingen waar niet vaak aan gedacht wordt om te isoleren is de vloer, ondanks dat het fenomeen van de koude vloer bij veel mensen bekend is. Als u last heeft van een koude vloer, dan kan het zijn dat er in uw huis geen vloerisolatie is aangebracht. Het alsnog aanbrengen van vloerisolatie is zeker verstandig omdat dit maar liefst 10 tot 15 procent kan schelen op de energierekening en relatief goedkoop uitgevoerd kan worden.

vloerisolatie


In veruit de meeste gevallen is er een kelder of kruipruimte aanwezig waar de vloer isolatie aangebracht kan worden. Als er echter geen kruipruimte of een kelder aanwezig is, dan kan er een meer onconventionele manier toegepast worden om de kelder te isoleren. In dit geval is het mogelijk om de huidige vloerbedekking te verwijderen en hierop isolatieplaten te monteren, waar bovenop weer vloerbedekking gelegd kan worden, eender of dit hout, tegels of tapijt is.

Als u een ouder huis heeft, dan is het ook goed mogelijk dat u een volledig houten vloer heeft. In dat geval is isolatie van de vloer zeer makkelijk. De meeste houten vloeren bestaan uit draagbalken waarop de vloer is gemonteerd, en mogelijk ook het plafond van de verdieping eronder. Dit soort vloeren kunnen gedemonteerd worden waarna er tussen de vloerplaten isolatie aangebracht kan worden. Dit maakt de vloer ook nog eens voor het grootste gedeelte geluiddicht!
Meer over Isolatie vloer

Gevelisolatie
Zoldervloer isolatie
Isolatie vloer

Deel deze pagina: