Hoe de juiste isolatie kiezen voor uw woning?

Energiebesparing in uw woning is nu belangrijker dan ooit. Natuurlijk om uit uw eigen portemonnee te besparen in deze tijden van crisis. Daarnaast helpt u mee om de klimaatverandering tegen te gaan, omdat veel manieren om energie te produceren ook de CO2 productie stimuleren en daarmee de globale opwarming van de aarde.

Maar als u van plan bent om wat te doen aan de isolatie van uw woning, waar kunt u dan het beste mee beginnen? 

In de eerste plaats moet u kijken waar u last heeft van tocht in uw woning. Lucht is de beste isolator tegen warmteverlies, behalve als u het toestaat om constant in beweging te zijn. 

De isolatie van de vloer en het dak moeten op de tweede plaats komen. Met de warmte die door een niet geïsoleerd dak verdwijnt kunt u alleen al een woning verwarmen. Gebruik hier goed modern isolatiemateriaal, dat ook bestand is tegen vocht.

Daarna moeten de ramen aan de beurt komen. Dubbel of zelfs driedubbel glas zorgen voor een stevige besparing op uw stookkosten, meestal het grootste gedeelte van ons energiebudget.

Als laatste komt dan de gevelisolatie of spouwmuurisolatie aan de beurt. Door het vullen van de tussenruimte van de gevels met isolerend schuim vermindert u het warmteverlies van uw woning nog eens aanzienlijk.

Al deze vormen van isolatie vragen zo hun eigen aanpak en moeten op de juiste manier worden uitgevoerd. Het is daarom verstandig om voordat u van start gaat een isolatiespecialist een onderzoek te laten doen en te bekijken wat in uw specifieke geval de beste werkwijze is en welke isolatiematerialen gebruikt moeten worden.  Deze expert kan u uiteraard ook inzicht geven in de totale kosten. Zo'n advies is een kleine investering met een grote opbrengst.
Deel deze pagina: