Gevelisolatie

Gevelisolatie is een van de beste manieren om een huis te isoleren. Veruit de meeste huizen hebben een spouwmuur als gevel, wat betekent dat er twee muren opgetrokken zijn tijdens de bouw van het huis. De binnenmuur is van beton en de buitenmuur, welke iets van de binnenmuur af staat (wat de reden is dat het een spouwmuur heet) is van steen. Op deze manier wordt voorkomen dat regen en andere nattigheid door de muren heen naar binnen kan dringen omdat dit via de spouw afgevoerd wordt.

gevelisolatie


Ondanks dat het huis aan de binnenkant dankzij de spouwmuur als gevel lekker droog blijft, heeft de spouwmuur ook een nadeel; de lucht in de spouw kan circuleren, wat het gaat doen als er een temperatuurverschil tussen de twee muren ontstaat. Het circuleren van deze lucht heet convectie en wordt veroorzaakt doordat warme lucht lichter is dan koude lucht. De lucht zal daarom langs de warmte muur omhoog stromen en via de koude muur omlaag stromen. Doordat hierdoor een circulerende luchtstroom op gang gebracht wordt, verliest de binnenmuur effectief erg veel warmte via de luchtstroom aan de buitenmuur, waardoor de luchtstroom in het huis door de relatief koude binnenmuur ook afgekoeld wordt, waardoor de stookkosten op gaan lopen.

Deze luchtstroom in de spouwmuur kan gestopt worden met gevelisolatie. Huisisolatie kan eigenlijk niet zonder ook gevelisolatie toe te passen en door isolatie toe te passen op de spouwmuur van de gevel kan men zeer veel geld besparen. Bovendien is het toepassen van gevel isolatie lang niet zo kostbaar als veel mensen denken. Het proces is relatief eenvoudig en het materiaal die gebruikt wordt voor de isolatie van een gevel is ook relatief goedkoop. Het is zeker de moeite waard om gevelisolatie toe te passen als u dit nog niet heeft. Vraag ernaar bij de specialist en bespaar per jaar minstens een paar honderd euro op uw energierekening!
Meer over Gevelisolatie

Zoldervloer isolatie
Isolatie vloer
Isolatie vloer

Deel deze pagina: