EPB-norm thermische isolatie

Het isoleren van huizen blijft belangrijk en zal in toekomst alleen nog maar belangrijker worden. Er zijn daarom ook veel verschillende soorten isolatie. Thermische isolatie is belangrijk, om het isoleren van huizen te bevorderen geldt vanaf 2006 de EPB-norm (energieprestatieregelgeving).

Er zijn verschillende soorten isolatie en die worden allemaal op een verschillende manier berekend volgens de EPB-norm. Isoleren heeft alleen maar voordelen zoals een lagere energienota.

Thermische isolatie volgens de EPB-norm

De EPB-norm is van toepassing op alle gebouwen waarvoor een stedenbouwkundige vergunning wordt aangevraagd of waarvan een melding wordt gedaan. Thermische isolatie is belangrijk voor nieuwbouwwoningen, het E-peil ligt voor 2012 bij E70 dit is volgens de EPB-norm. Het E-peil geeft aan hoe energiezuinig een woning is, hoe lager het E-peil hoe energiezuiniger een huis is.

Verschillende soorten isolatie (EPB-norm)

In plaats van de maximale U-waarden gelden voor sommige constructies de minimale warmteweerstanden de R-waarden. Alle soorten isolatie worden conform de EPB-norm ook allemaal op een verschillende manier berekend. Thermische isolatie zijn de U- en R-waarden en het K-peil. Alleen het K-peil geldt voor het hele gebouw, dit in tegenstelling tot de E-peil eis.

EPB-norm

De regels van de EPB-norm werden aangescherpt in 2010 en vervolgens nog een keer in 2012. In 2014 werden de regels voor de EPB-norm verder aangescherpt. Een goede isolatie is belangrijk voor elke huis en gebouw, het scheelt u in de stookkosten en u kunt in aanmerking komen voor een isolatiepremie

Prijzen vergelijken van isolatie? Vul vrijblijvend het formulier in

Voornaam*
Familienaam*
E-Mail*
Telefoon*
Adres*
Postcode*
Gemeente*
   
 Meer over EPB-norm thermische isolatie

Huisisolatie
Wat is isolatie?
Prijs isolatie
Isolatiepremie
Het gunstig effect van isolatie op uw energieverbruik
Hoeveel kan u besparen met een isolatie premie?
Zelf isolatie plaatsen
De troeven van isolatie in uw woning
De isolatie van uw woning
Subsidies isolatie
Subsidie isolatie
Isolatiemateriaal
Hoe het warmteverlies in uw woning beperken?
Hoe de juiste isolatiewaarde kiezen
Soorten isolatiewaarden

Deel deze pagina: