Duurzame isolatiematerialen

Isolatie is belangrijk, omdat dit veel kosten kan besparen, zeker op de langere termijn. Maar moderne isolatiematerialen zijn veelal gemaakt van niet duurzame materialen zoals polyurethaan en andere chemicaliën. Daar komt bij dat de meeste isolatiematerialen niet biologisch afbreekbaar zijn. Er zijn echter volledig biologisch afbreekbare duurzame isolatiematerialen die uitstekend te gebruiken zijn. Het feit dat ze natuurlijk zijn en dus biologisch afbreekbaar houdt niet in dat deze isolatiematerialen op den duur vergaan. Integendeel, de materialen kunnen uitstekend gebruikt worden om een huis te isoleren, maar men moet er wel voor zorgen dat deze materialen goed toegepast worden.

duurzame isolatiematerialenEr zijn zeer veel verschillende natuurlijke duurzame isolatiematerialen, zoals vlas, gerecycled katoen, houtvezel, hennep, schapenwol, cellulose, thermokussens, kurk en zelfs leem en stro zijn uitstekende isolatiematerialen welke dezelfde isolerende eigenschappen hebben als conventionele moderne isolatiematerialen. Het verschil is echter dat deze natuurlijke materialen een stuk beter zijn voor het milieu. Schapenwol bijvoorbeeld is uitstekend toe te passen voor de isolatie van daken en muren. Daarnaast kan ook hennep gebruikt worden voor de isolatie van daken en muren. Vlas is een materiaal welke niet alleen uitstekende thermisch isolerende eigenschappen heeft, maar ook uitstekend akoestisch isoleert.

Het kan zeer nuttig zijn om eens goed naar natuurlijke isolatiematerialen te kijken. Over het algemeen zijn deze materialen wel iets duurder, maar u heeft dan in ieder geval een gerust geweten dat uw isolatie niet alleen goed is voor uw portemonnee, maar dat u ook iets terug kan doen voor de natuur door gebruik te maken van duurzame isolatiematerialen. Isoleren is dringend nodig, maar dat betekend niet dat u naar schadelijke methodes moet gaan grijpen. Er zijn uitstekende alternatieven voor een goede isolatie van uw huis zonder milieuverontreinigende middelen.
Meer over Duurzame isolatiematerialen

polystyreen
steenwol
Isolatiefolie
Vermiculiet
PUR schuim
Pur isolatie
Spuitschuimisolatie

Deel deze pagina: