Wat zijn de troeven van isolatie in uw woning?

Elke nieuwbouwwoning dient te voldoen aan de EPB-eisen maar ook uw niet zo nieuwe woning kan enkel maar voordelen halen uit een goede isolatie.

Een woning is verantwoordelijk voor heel wat CO2-uitstoot en om deze te verminderen is het belangrijk om uw huis goed te isoleren met dak-, vloer- en muurisolatie.

Veel van de energie in uw huis gaat verloren indien u geen goede dakisolatie hebt. Iedereen weet wel hoe erg het tocht op een niet-geïsoleerde zolder. 

Laten we alles even op een rijtje zetten. Dit zijn de voordelen die u ondervindt indien u een goede muurisolatie, dakisolatie en vloerisolatie hebt:

  • Het verminderen van de CO2- uitstoot:
    Minder vervuiling omdat u minder gaat verbruiken
  • Uw wooncomfort verbetert: het huis heeft minder tijd nodig om op te warmen en het koudegevoel daalt aanzienlijk. In de zomer werkt het omgekeerd. Een goed geïsoleerde woning zal de zon beter buiten houden en dus zal het aangenaam koel zijn bij zeer warm weer
  • De waarde van uw woning stijgt doordat u een hoger energielabel zal hebben

Uw krijgt voordelen in de vorm van premies van de overheid, uw gemeente of de netbeheerder. Minder verbruik betekent ook een lagere energiefactuur dus u bespaart een heel pak euro’s met een goede isolatie.
Meer over De troeven van isolatie in uw woning

Huisisolatie
Wat is isolatie?
Prijs isolatie
Isolatiepremie
Het gunstig effect van isolatie op uw energieverbruik
Hoeveel kan u besparen met een isolatie premie?
Zelf isolatie plaatsen
De isolatie van uw woning
Subsidies isolatie
Subsidie isolatie
Isolatiemateriaal
Hoe het warmteverlies in uw woning beperken?
Hoe de juiste isolatiewaarde kiezen
EPB-norm thermische isolatie
Soorten isolatiewaarden

Deel deze pagina: